Dicteren met dicteer software + recorder

Diverse merken o.a. Philips, Olympus, Grundig, Winscribe

Gebruik alle mogelijkheden


Kies hier trainingen voor dicteersoftware die je gebruikt:

Het lijkt zo eenvoudig. Er zijn veel mogelijkheden in dicteersoftware die het leven eenvoudig maken. En ook het leven van een secretaresse. In onderstaande trainingen leer je gericht dicteren en de mogelijkheden. Wil je gericht naar een secretaresse sturen of juist naar een groep? Moet er een foto bij? Wat is spoed of mag het iets langer wachten?

 

Dicteersuggesties:

 

Daarnaast is starten met dicteren ook een ding op zich. We kunnen allemaal spreken kunnen we ook een professioneel document maken met de stem?

 

Instellingen voor dicteren:

 

Elke software heeft zijn eigen instellingen. Maak je vaak dezelfde aanpassingen? Dan is een instelling vaak een oplossing.

 

Ondersteunende gesproken talen:

 

Welke taal wordt ondersteund is afhankelijk van de fabrikant. De audio fabrikanten werken allen aan meerdere talen en bijvoorbeeld SpeechLive kent er al 23.

 

Cloud diensten voor Dicteersoftware:

 

Bij elke audio fabrikant kent een online versie. Soms werkt dat beter omdat je dan niet op kantoor hoeft te zijn om de dictaten uit te werken, transcriberen.

Dicteren met Philips

Dicteren met Olympus

Dicteren met Grundig

Dicteren met Winscribe


Leren beter dicteren

Leenwoord uit het Frans (dicter) , in de betekenis van ‘voorzeggen wat iemand moet opschrijven, voorschrijven’ voor het eerst aangetroffen in 1451.

Ondanks dat het woord al lang bestaat, kan niet iedereen een goed en professioneel document dicteren. Dit kun je wel leren. Leren door wat handvaten te krijgen en zo jezelf in een dicteer-modus te zetten.

Ga naar Dicteren kun je leren.