Waarom dit logo voor Lubor Education?

Ondanks dat de site Lubor.nl al lang bestaat en ook de naam Lubor al 11 jaar geregistreerd is, zijn er toch heel veel vernieuwingen doorgevoerd.

 

De site is vernieuwd met sfeerfoto’s. Moderne indeling van de pagina’s, nieuwe huisstijl, gloednieuwe logo, briefpapier en dergelijke zijn onder handen genomen door een creative director.

 

Met name het logo van Lubor Education was een belangrijke beslissing. Met zijn allen hebben we de 1e schetsen bekeken en ook samen bedacht welke kant het op moet gaan. Nadenken over ‘wat betekent Lubor, wat willen we uitstralen, waar staan we voor, originaliteit'?

Het logo van Lubor Education vertegenwoordigt de hersenen met een vergrootglas. Het vergrootglas vergroot het voorste gedeelte van de hersenen, daar waar de waarden, normen, creativiteit en interpretatie liggen. Want aan kennis alleen heb je niet veel, je moet het kunnen inzetten. Je kansen vergroten. Creatief omgaan met de nieuwe opgebouwde kennis.

 

Het vergroten van je kennis, het vergroten van je kansen, vergroten van je hersenen!

 

Lubor is een samenstelling van labor = arbeid, laboris = werk en Lumaro = spelen. Dus het opleiden van Lubor is gericht op het werk, arbeid, en vergroot je creativiteit.

De ontwerper Gert-Jan van den Boom, creative director, toonde 5 voorbeelden waar we een keuze uit konden maken. Unaniem kozen we voor de hersenen en het vergrootglas. Gert-Jan is verder doorgegaan op dit onderwerp en al heel snel werd dit logo gepresenteerd.

Ook de kleuren zijn belangrijk, want waar staat Blauw en details van Groen voor?

  • Blauw: Het is een kleur die staat voor de geest, intelligentie en verstand. Blauw wordt gezien als de kleur van vertrouwen, duidelijke communicatie en betrouwbaarheid.
  • Groen: Draag je groene kleding, dan zeg je dat je creatief denkt en bereid bent samen te werken. 

Door deze kleuren te combineren in de foto’s, groen voor de natuur een blauw van het water, willen we dan ook intelligentie en creativiteit samenbrengen. 

Met regelmaat verschijnen er blogs. De diverse ervaringen die we opdoen, bij het geven van de trainingen, willen we delen met jou. En nieuws en tips wat betrekking heeft op trainingen en educatie van bedrijfssoftware ga je terugvinden op deze site. 

Voorbeelden van de volgende blogs:

 

1.       Hoe leren we?

2.       Wat kunnen mensen onthouden?

3.       Hoe werkt het geheugen?

4.       Is trainen belangrijk?

 

Volg ons en houd je geest scherp!

 

RSS Feed Lubor Blog: https://www.lubor.nl/rss/blog